tisdag 6 juni 2017

Proffsig magi.

Såhär ser schemat ut i slutspurten.
Man kan kalla det för slutspurten för nu har "proffsen", flyttat in.Ja. Det där med proffsen. För det är så de kallas. Korrekt definition, för de arbetar som artister professionellt. De levererar kvalitet och försörjer sig på det.

Ordet proffs kan man ju också använda utan den akademiskt retoriska korrektheten. Att vara proffs kan också vara att vara ruskigt grym på att göra en sak. Sång och teater. Alla är inte bäst på allt. Men alla är bäst på något. I ensemblen kallas deltagarna amatörer. Men där finns det sångare, dansare , skådespelare som jobbat och har sina meriter och cv:n.
Der finns amatörer i vår ensemble som kan sjunga brallorna av både en och annan etablerad artist ute i musiksverige.

Och det proffsiga som ni kommer att skåda på premiären, är hur högutbildade superproffsiga artister väver ihop sina kompetenta i samspel med oss amatörer som tagit oss an utmaningen att höja vår personliga utveckling, som vi sen väver in de amatörer som är lite blyga eller osäkra, och så bildar vi ett skyddsnät där alla kan falla och bli upptagna.

För den som sitter på läktaren där en vacker sommarkväll och tittar på Bruksspelet, ser nog detta. En föreställning där proffs glänser tillsammans med ensemblemedlemmar som med mod och god regi, samspelar sömlöst, med proffsen utan skarvar. Jag tror inte man som åskådare ser var gränserna går mellan proffs och amatör varje gång. Allt smälter ihop bara. Vi i amatörensemblen lyfts så enormt mycket av energin som proffsen ger. Det i sig gör oss alla proffsiga.
Det är det som är Bruksspelets magi.
Och nu kommer veckans rep. Vi ser så mycket fram emot mötet med proffsen. Vi är så redo att höja våra ribbor.

Bruksspelet är den lokala berättelsen som i år handlar om flyget. Och om kvinnorörelsen och rösträttsfrågan. Det är livet som bruksarbetare när det ännu fanns barnarbete. Familjeintriger. Och våra barn.
Alla är med i alla områden.

För det är vi som är bruket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar