torsdag 27 april 2017

Vi har ett tak!

"JAAAAAAAA nu har Jordbruksverket godkänt vårt projekt!!! Fantastiskt kul! Får nypa mig i armen för att fatta detta alltså"
Dessa glada ord spred Heléne på sin Facebook igår.

Varje år har Bruksspelet haft ett orosmoln över sig. Och det är just molnen. Vädergudarna rår vi inte på. Men det har gått vägen. 2013, 2014, 2015 bjöd på för det mest vackra ljumma sommarkvällar. Ibland lite moln, och nån gång på snudden regn.
Sannolikheten att inte drabbas av regn någon gång i juli månad kan ju inte vara helt hundra. Och förra året. Ja. Då fick vi igen för alla föregående år.
Genrepet fick avbrytas, tre nummer in i föreställningen, för vad vi trodde var en störtskur. Men. Det var snarare en monsun, för det regnade så scenområdet bokstavligen svämmade över. Det forsade vatten från väggar och tak, och brunnarna orkade inte svälja undan. Strömmen gick, och det knastrade i ljudanläggningen. Det är en risk det där med el och vatten. Publiken fick alltså gå hem. Och bortsett från säkerhetsrisken, så förstör vatten vår teknik. Mikrofoner, kablar och högtalare är inte byggda för regn.
Likaså på premiären. Då var vädergudarna heller inte på humör. En störtskur avbröt första akten. Men efter sisådär 20 minuter kunde vi köra på igen.

Meeeeeeen. Gott folk. I år kan ni vid dåligt väder linda in er i yllefiltar, termobyxor och plastfolie. För vi kör. Och kan garantera valuta för era pengar. En säkerhet för både er och för Bruksspelet. Vi har nämligen fått ett beviljat ett tak över scenen. Efter att ha granskats av projektägare och myndigheter och en dryg pappersexercis, så har Helénes ansökan gått igenom. Alla vinner. Och vi lyfter på hatten för Heléne.Och med detta finns det inga ursäkter. Missa inte årets Bruksspel. 
köp dina biljetterr HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar