fredag 15 juni 2018

Mikael AhlbergMikael Ahlberg är en skådespelare med stor erfarenhet från sommarteater! Från dramatik med Hamlet på Gripsholms slott till buskis på Vallarnas Friluftsteater och Eva Rydberg på Fredriksdal. Han har medverkat i uppsättningar på Nöjesteatern i Malmö, Helsingborgs stadsteater, Västerbottenteatern mfl. Vi har också sett honom i TV-produktioner, han har regisserat samt dubbat film. 

Mikael är uppväxt i Stockholm, utbildad inom teater i Stockholm och New York, men som nu rotat sig i den skånska myllan. Ni har fått träffa honom en gång tidigare i Bruksspelet, 2016 i Regnbågen, som charmören major Svart där han spelade mot Regina Lund. Mikael är en skicklig och rolig skådespelare som även fått visa prov på sina snickarkunskaper här på bruket! I årets uppsättning spelar han flera roller, bruksarbetaren Bosse - både som far och farfar och sedan även den besynnerlige veterinären Dr Falk. 

Mikael, eller Micke som han kallas hos oss på ”Bruged”, smittar av med vänlighet, lugn, klokhet och har en ängels tålamod med oss vimsiga amatörer. Fast nämnas bör att ibland måste vi amatörer, också hålla ordning på Micke, när han vimsar bort sig själv dock. Så det går nog jämnt ut. 

Bästa scenminnet?
Ett fint scenminne var när himlen öppnade sig en kväll på Fredriksdalsteatern och jag satt med Eva Rydberg på scen när hon bröt föreställningen för att alla regnponchos skulle på och när vi sen skulle fortsätta var min replik "Va var vi någonstans" - vi sprack och publiken jublade!

Konstigaste roll?
En konstig roll var att få hoppa in som dvärg i Snövi på Svergieturné, 90 kg och 186 hög som lilla jag är!

Det är en fröjd att ha Mikael tillbaka på bruket igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar