söndag 23 juli 2017

Det är vi som är Bruket.

Idag är vi gott sledna.
Igår hade vi en kanonföreställning under de bästa av förutsättningar. Fint väder. En makalöst härlig publik som var i högform. Och så hade vi filmteamet på plats. Dessa komponenter lyfte oss till en riktigt bra föreställning. Ensemblen var intakt. Inga avhopp eller inhopp på grund av sjukdom. Och energin surrade genom luften.
Vi gav järnet.

Sedan höll vi avslutningsfest. Med grillning, skålande och skratt som ekade över hela Bruket.
Det slog mig vid ettiden där på natten när jag satt i festtältet. En perfekt vy, som inte går att fånga på bild.
Där satt jag vid ett bord, med några vänner som höll en konversation blandat med fnitter och ibland högljudda asgarv. Lagom hög musik spelades, och ett gäng tonåringar dansade och sjöng (vrålade?) till klassiska schlagerlåtar.
Två personer höll en förtrolig diskussion vid tältöppningen. Utanför tältet spelade en vuxen fotboll med två barn. Vid grillen som fångade några eftervärmen och pekade mot träden. Ett gäng ungdomar avhandlade viktigheter på ett annat ställe. Kramar utdelades. Och en par satt tätt omslingrade vid en bänk. Kanske nyförälskade?

Det är så det är Bruksspelet. Mer än bara artisteri och arbete. Det är kärlek, gemenskap, trygghet, acceptans.

När musiken tystnat, och det sista städats bort, så tittade jag ut mot den upplysta och magnifika skorstenen. Och drabbades av det där märkliga vemodet som blandas med lättnad. En sista föreställning kvar. Sen rivs allt. Scen och läktare jämnas med marken på ett par timmar och det finns sen inte ett spår kvar av alla svettiga timmar av arbete. Det är över för denna gången. Då blir det så tomt. Men då kan man också ta igen allt som man missat under detta hektiska halvår. Umgås med familjer. Hålla sommarlov. Hoppas på sol och bad. Fixa trädgården. Göra utflykter. Njuta av semester. Engagera sig i annat.

När något slutar, börjar något nytt.
Idag är det sista föreställningen. Har du inte köpt biljett så kan du ha tur att knipa en av de sista. På bruksspelet.se.
Hjälp oss att skapa magi. Sen låter vi energin från kärleken och glädjen ligga där och vibrera vid lastbryggan, när vi lämnat för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar