söndag 21 maj 2017

När och fjärran!

Bruksspelets ensemble består till störst del av Klippanfolk. En och annan är från förorten (haha). Enstaka från orter utanför Klippan.
De professionella skådespelarna hämtas från både norra och södra Sverige.
Och så har vi en medlem från sydligaste söder, nämligen Australien.
Japp. Alex Corbett är en tjej som haft Sverigedrömmar sedan barnsben. Drömmarna besannades när hon nu fick komma hit som utbytesstudent. Lyckligtvis hamnade hon hos en värdfamilj som kände till Bruksspelet, och eftersom Alex varit med i skolmusikaler i sitt hemland, så lockade det för henne att se vad Bruksspelet var för nåt. Redan på uppstartsmötet fann hon och Moa, (en av våra etablerade Brukizar), varandra. De klickade direkt och är idag goda vänner. Alex prövar nu sina svenska-kunskaper för allt vad tygen håller. Inte minst i Bruksspelet. Här får hon prova att både tala och sjunga på svenska, och till och med Skånska om vi ska vara noga. Ännu inte heeelt trygg med att prata svenska, men det rullar på.
Alex drömmer om att få flytta och bosätta sig i Sverige och tillförskansa sig en socionomutbildning, och jobba med socialt arbete! Heja Alex. Vi önskar dig all lycka framöver, och tackar på förhand för att vi fått låna dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar